SimplePay for WooCommerce – újítások

Majd egy éve tettük közzé a SimplePay for WooCommerce bővítményünk első verzióját. Azóta is azon dolgozunk, hogy a kiegészítőnk még jobb, vagy a legjobb lehessen. Nemrég megjelent egy nagyobb frissítés, az alábbiakban ennek újdonságait összegezzük.

Új funkciók

Próba verzió támogatása

A WooCommerce Subscriptiont használó felhasználóinknak lehetőségük van próbaverzió meghatározására is. Nálunk pl. ingyen kipróbálható a bővítmény 1 hónapig. A kártyádat beregisztráljuk, és ha nem mondod le, akkor a hónapot követően leemeljük róla a bővítmény díját.

Kétlépcsős tranzakció

Az alap bővítményünk utóbbi verziói képesek voltak kezelni a kétlépcsős tranzakciókat. A módszeren nem változtattunk, ám lehetővé tettük külső fejlesztők számára ennek testreszabását. A fejlesztői dokumentációnk már elérhető.
Ismétlődő fizetés esetén viszont a SimplePay dolgozott még a háttérben, így ennek fejlesztése csak mostanra készült el.

Terméklista kiegészítése

Külső fejlesztésként kiegészíthető a rendelés összege, ami kétlépcsős tranzakciók esetén jöhet jól. Ha a vásárlás összegén túl szeretnénk pl. 20% letétet befoglalni, ezt minimális kódolással megtehetjük. A tényleges terhelés előtt is lefuttathatjuk a saját kiegészítésünket, így változtathatunk a végső terhhelési összeg mértékén is.

Kibővített ügyfélszolgálat

Nem szorosan a bővítmény fejlesztéséhez tartozik, de a növekvő megkeresések kiszolgálása érdekében megnöveltük ügyfélszolgálatunk kapacitását. Június elejétől kollégáink munkanapokon 08:00-20:00 között várják a telefonos és e-mailes megkereséseket. A bejövő kérdéseket megszűrik, és amennyiben szükséges továbbítják azt a fejlesztői csapatunk felé.

Apróbb hibajavítások

Folyamatosan figyeljük a beérkező észrevételeket. Ahogy egyre többen választják a fejlesztésünket, a felmerülő hibák is nagyobb arányban jutnak el hozzánk. Az elmúlt 2 hónapban főképp ezek orvoslását végeztük. A teljesség igénye nélkül, volt itt:

  • Pünkösd vasárnapi tanúsítvány csere a SimplePay-nél (erről cikket is írtunk)
  • Folyamatosan visszatérő licenc kezelési probléma;
  • Útvesztő a SimplePay hibakódjainak rengetegében;
  • Nem megjelenő SimplePay üzenetek a kosár és pénztár oldalakon

Szerencsére mindenre megoldást találtunk, és elérkezett az idő egy új verzió kiadására.

Licenc kezelési probléma

Több vásárlónknál előjött az a hiba, hogy bizonyos időközönként a bővítmény “eldobta” az aktivációs kódot, és inaktiválta magát.

Nem megjelenő üzenetek

Bizonyos esetekben a bővítmény nem jelenítette meg a SimplePay által elvárt üzeneteket (sikeres/sikertelen tranzakciók adatai). A problémát egyes sablonok okozzák. Találtunk rá viszont megkerülő megoldást, így akinek ez a hiba előjön, az kapcsolja be a bővítmény beállításaiban a “Üzenetek megjelenítésének kikényszerítése” opciók valamelyikét.

Hibakódok megjelenítése sikertelen fizetésnél

Ha egy fizetés a mi oldalunkon akad el, megjelenítjük a hozzá tartozó hibakódot. Ebben az esetben több probléma is lehet, így ajánlott felkeresni az ügyfélszolgálatunkat, vagy átnézni a SimplePay által kiadott hibakódok listáját.

Te még nem használod a SimplePay for WooCommerce bővítményünket? Próbáld ki kockázat nélkül, egy hónapig ingyen!

Cikk megosztása


Avatar for oaron

Szerző:

Ócsvári Áron évek óta foglalkozik webes fejlesztéssel. Egyedi WordPress bővítményeket készít a kkv szektornak.