Megjelent a SimplePay for WooCommerce 2.0

Az online fizetés kapcsán mindig van hová fejlődni. A bankok folyamatosan kísérleteznek új megoldásokkal, melyeket kis idővel mi is átveszünk. Az elmúlt pár hónapban folyamatosan teszteltünk, és kerestük a legjobb megoldásokat. Ezek mostanra beértek, így a SimplePay bővítményünk 2.0 verziója számos újdonságot tartalmaz mind az alap, mind a prémium csomagot használók számára.
Mutatjuk, melyik csomag mit tud!

Az Alap verzió

  • A bővítmény 2.0 verziójától kezdve eltüntethető a SimplePay nyilatkozat a pénztár oldalról. Amennyiben az ÁSZF tartalmazza a SimplePay által elvárt nyilatkozatot, már nem szükséges ezt külön is megjeleníteni a megrendelés gomb felett. Ahhoz, hogy a felirat eltűnjön, be kell kapcsolni a bővítmény beállításaiban!
  • Meg lehet változtatni a megrendelés gomb szövegét. Jelenleg a “Kifizetem a SimplePay felületén” felirat látható rajta, de ez igény esetén átírható.
  • Javítások történtek a WPML támogatásában, ami abban nyilvánul meg, hogy többnyelvű weboldalak esetén a megfelelő nyelvű hibaüzenetek jelennek meg.
  • Felugró ablakok javítása: bizonyos esetben a nyilatkozatot tartalmazó felugró ablak elcsúszott, ezt javítottuk.

A Prémium verzió újdonságai

Természetesen ez a változat mindent tud, amit az Alap verzió, az abban lévő újdonságok mellé pedig jön még néhány:

  • Míg az Alap verzió egyszerre csak egy valutát támogat, a Prémium többet is, ami többnyelvű weboldalak esetén lehet előnyös. Amennyiben a SimplePay szerződésünk több valutára is meg van kötve, lehetőség van a külföldi vásárlóknak más valutában forgalmazni termékünket.
  • Amennyiben az ismétlődő fizetés sikertelen, a SimplePay által visszaadott hibakód hozzáadásra kerül a rendeléshez jegyzetként. Ezzel is segítve a sikertelen vásárlás okának feltárását.
  • Legacy mód támogatása: eddig az ismétlődő fizetések esetében meg kellett adni egy maximum értéket, aminél nem lehet nagyobb az ismétlődések összege, valamint az ismétlődéseknek is volt egy maximális száma. Ez az ún. bank független megoldás, melynek legnagyobb előnye, hogy a SimplePay más külső banki partneren keresztül is el tudja indítani a terhelést.

    A Legacy mód használata esetén nincs szükség összeghatár és terhelésszám megadására. A megoldás hátránya, hogy a terhelés csak az OTP bank rendszeréből indítható. Amennyiben itt valami elakadás van, a terhelést később meg kell ismételni. A Legacy ugyanakkor kikapcsolható, illetve a már futó ismétlődéseket nem érinti a változás.

  • Egygombos fizetés: A vásárló eltárolhatja kártya adatait az oldalunkon. Így a későbbi vásárlásakor ezt nem kell újból megadnia, egy kattintással tud fizetni.

Jól látható, hogy a legtöbb változás a felhasználói élményt hivatott javítani, persze úgy, hogy ez ne menjen a biztonság, valamint a szabályok betartásának kárára. Az új SimplePay for WooCommerce így az eddigieknél jobban igazodik a felhasználók igényeihez, ami hozzájárul a SimplePayt alkalmazó webshopok népszerűségéhez is.
Nálad már fut az új verzió? Ha még nem, próbáld ki ingyen az OTP SimplePay bővítményt!

Cikk megosztása


Avatar for oaron

Szerző:

Ócsvári Áron évek óta foglalkozik webes fejlesztéssel. Egyedi WordPress bővítményeket készít a kkv szektornak.