Megújultunk! Változások weboldalunkon

Lassan másfél éve aktivizálódott weboldalunk. február elején átbeszéltük a történéseket, és a megújulás mellett tettük le voksunkat!

Szerencsétlen névválasztás

Még a vállalkozás elindítása előtt kitaláltam a nevet. Mivel programozás, gondoltam a “soft” kifejezésnek benne kell lennie. A vezetéknevem Ó-val kezdődik, így lett o-soft.hu a domain.
Elindult hivatalosan is a vállalkozás. Szép lassan jöttek az ügyfelek, de sose fektettem túl nagy hangsúlyt a weboldalra. Feltűnt, hogy még így is többen összekeverték az oldalamat egy hasonló nevű céggel. Ők is számítástechnikával foglalkoznak, hardver és szoftver webshopjuk van. Nincs velük tapasztalatom, de ennyi reklámot megérdemelnek
A hibát a legelején elkövettem. Mivel az osoft név már le volt foglalva, így okosan “megkerültem” a problémát, ami hosszú távon visszaütött. Logót szerencsére nem csináltattam hozzá, a névjegykártyámon is egy másik szolgáltatásom volt, szóval lehetett volna sokkal rosszabb is.

Új weboldal, de a tartalom a régi!

A meglévő tartalmat kicsit kibővítettem, de túl sok mindent nem változtattam rajta. Új funkció viszont a webshop bevezetése.
Lassan tíz éve részt veszek az NVDA képernyőolvasó honosításában. A vállalkozás elindulása óta forgalmazok ehhez egy kiegészítő szoftvert (Vocalizer for NVDA). A megrendelések kezelése eddig az NVDA oldalán, egy egyedi űrlapon volt elérhető. A felhasználók kényelme érdekében áthelyeztem ide a terméket, cserébe elérhetővé vált a bankkártyás fizetés meg az automatizált számlázás is.
Az elmúlt másfél évben elkezdtem WordPress bővítményeket fejleszteni. A legtöbbet megrendelésre (ld referenciáimat). Viszont elkészült egy saját bővítmény is a Woocommerce kiegészítőhöz. Relatív nagy sikere volt a Facebook csoportokban, többen is megkerestek az anyagi motivációval kapcsolatban. Ez a bővítmény ingyenes marad, ám aki támogatni szeretné a fejlesztést, az megrendelheti a virtuális terméket a webshopból!

Kibővültünk!

Februártól hivatalosan is ketten vagyunk a vállalkozásban. Csatlakozott hozzám Timi, aki a grafikai munkákban jeleskedik. Hamarosan ezzel kapcsolatban is teszünk fel referenciát, megújul a weboldal kinézete, és bővítjük árlistánkat is.

Cikk megosztása


Kategória: Házunk tája | Címkék: , , ,
Avatar for oaron

Szerző:

Ócsvári Áron évek óta foglalkozik webes fejlesztéssel. Egyedi WordPress bővítményeket készít a kkv szektornak.