Mi alapján választok tárhely szolgáltatót?

Beküldve ide: Egyéb | 0

Évekig kerestem az igazit. Nagyon válogatós vagyok, sok kérésem van, így nem is olyan egyszerű velem az élet. Volt, hogy egyszerre három helyen is próbálkoztam, sőt olyan is, hogy csalódtam a választottamban… Reményeim szerint végül megtaláltam a nekem valót.

Az alábbi cikkben leírom, hogy mi alapján választok tárhely szolgáltatót.
Az egyik, ha nem a legfontosabb érv az oldalak gyors kiszolgálása. Ne legyen túl sok fennakadás, úgy érezzem, hogy minden rendben van. Ha a szerverek jól vannak optimalizálva, ennek nem szabad gondot jelentenie.
Egy szolgáltatónál ez már alap, de fontos, hogy figyeljék a tárhelyek leterheltségét, és riasszanak, ha valami gondot érzékelnek az oldal körül. Sajnos belefutottam már olyanba, hogy csak sokadik jelzésemre kezdték el megkeresni a lassulás okát. Végül valóban náluk volt a hiba, de nekem másfél napig folyamatosan lassú volt az oldalam.
Kiemelten fontos még az ügyfélszolgálat. Programozóként elég sokszor dolgozom éjjel, így a 0-24 órás elérhetőség a legjobb. Bevallom, elsőre amikor felhívtam a jelenlegi szolgáltatómat hajnali kettőkor, kissé hülyén éreztem magam. 🙂 Sokan csak hétköznap, 8-16 között elérhetőek. Ha nincsen probléma, akkor semmi gond, de amikor egy hosszú hétvégén azért áll minden, mert nincs ügyfélszolgálat, az nem túl kellemes érzés. A másik, amikor olyan ül a másik oldalon, aki nem ért ahhoz a területhez. Persze, ilyenkor nem egy rendszergazdával fog beszélni az ember (neki más a feladata), de azért nem árt, ha az ügyfélszolgálatos nagyjából tisztában van a dolgokkal.
Az elérhető csomagok, és a hozzájuk tartozó árak sem elhanyagolhatóak. Szolgáltatója válogatja, van ahol a méreteken kívül minden korlátlan, ebben az esetben viszont picivel talán többet kérnek el érte. Máshol vannak nagyon egyszerű csomagok is, ahol ugyan csak pár e-mail fiók és 500-1000 mb közötti tárhely van, de valakinek ez is bőven elég, ez 2-3000 Ft-ért már megrendelhető.
Nem elhanyagolható még a gyors ügyintézés sem. Legyen minimum bankkártyás illetve Paypal fizetési lehetőség. Ha így fizetek, utána rögtön jöjjön létre a tárhelyem, ne kelljen várni amíg egy ügyintéző kézzel “beaktiválja”.
Legyen jó a tárhely kezelőfelülete. Én alapvetően Cpanel bolond vagyok, az összes hibája ellenére, de persze más kezelőfelület is jó lehet. A lényeg, hogy tudjam kezelni a különböző beállításokat (ftp, email domainek, stb), plusz ha kell, tudjak biztonsági mentést állítani, esetlegesen a Php verzióját változtatni. A legtöbb helyen ez is alap, bár találkoztam olyan szolgáltatóval, ahol külön kellett kérni hozzáférést a biztonsági mentéshez, és megmondták, hogy a felhasználói felületen ennek kezelését le is tiltották, mondván “lassítja a rendszert”.

Kit ajánlok?

Az alábbiakban megmutatom, hogy én melyik szolgáltatónál vagyok. Van viszonteladói csomagjuk is, így aki velem szeretné intézni a dolgait, az tőlem is rendelhet. Náluk a fent leírt követelmények mind teljesülnek, jelenleg őket ajánlom!
Érdemes megnézni a Magyar Hosting weboldalát tárhely, illetve egyéb csomagokért. Ha nem tudsz választani szólj, és az igények felmérése után segítek!

Szóljunk hozzá