Az Online fizetés lehetőségei: magyarországi körkép

By on

Az elmúlt pár hónapban több online fizetéssel kapcsolatos munkám is volt, az alábbiakban ezekből szemezgetek. Rögtön jelzem, hogy a Paypal kimarad ebből a körből, két magyar szolgáltatót szeretnék bemutatni.

Számlázz.hu

Amikor egyéni vállalkozóvá váltam, egyik első dolgom volt, hogy beregisztráljak a Számlázz.hu rendszerébe. Nem a szolgáltatást szeretném dicsőíteni, de az tény, hogy a számlázás nagyon egyszerű a webalkalmazással.
November tájékán bevezették ismételten az online fizetés lehetőségét, amit az OTP Simple rendszerével oldanak meg. Nagy előnye, hogy kedvezményesebb díjakat adnak, mintha direktbe a simple-től rendelnénk meg a szolgáltatást, konkrétan nincsen belépési díj. Fizetésenként 1,6 százalékot vesznek le, ami nagyon baráti. Minden héten csütörtökön az előző heti termést utalják, ha ezzel számol az ember, akkor túlélhető ez a kényelmetlenség is.
Az online fizetés mellett van lehetőség automatikus számlázásra is. Addig még nem jutottam el, hogy a projektjeimnél bevezessem, de nyár végére ez is el fog készülni terveim szerint.
A szolgáltatás egyetlen hátránya, hogy az online fizetés körülményes. Ha rendelnek tőlem valamit, ki kell állítanom egy előlegszámlát az ügyfélnek. Ha ez megvan, azt ki kell küldeni az e-mail címére, ahol ha rákattint a számla letöltés linkre, a számlázz.hu felületén el tudja indítani a fizetést. Ha biztos az ügyfél a dolgában akkor ez nem gáz, ám egy webshopnál lemorzsolódhatnak vásárlók a folyamat hosszúsága miatt.
Ha kipróbálnád a szolgáltatásukat (akár az ingyenes részét), Kattints ide, ezzel nekem is segítesz.

Barion

A Barion egy szintén magyar fejlesztésű fizetési rendszer. A szolgáltatást főképp a Paypal-hoz tudnám hasonlítani. Árai nagyon barátiak (belépési díj szerencsére nincs), a levont jutalék sem vészes.
Működési elve nagyon egyszerű: Az ügyfél vásárlás végén átirányításra kerül a Barion felületére. Ha van Barion fiók, akkor elég csak bejelentkezni, és nem kell megadni előröl a kártyaadatokat. Ha ez nincs, lehetőség van a normál bankkártyás fizetésre is. A Paypal-lal szemben nagy előnye, hogy magyar nyelvű. Meglepő, de sokakat elijeszt az angol szöveg. MNB engedélyük is van, így biztosak lehetünk abban, hogy pénzünk valóban eljut a címzetthez.
A Barion fejlesztői dokumentációja letisztult, teszteléssel valóban néhány óra alatt integrálható (ezt ígérik, amit tanúsítani tudok). Kifejezetten tetszik a közvetlen kommunikáció a weboldalukon, remélem, hogy sikerül még nagyobbra nőniük.

Be the first to write a comment.

Leave a Reply