IzzyPay: egyszerű megoldás a gyakori kosárelhagyásokra

A kosárelhagyások számának minimalizálása a legtöbb webshopnál központi kérdés. Nem csoda, hiszen webshop tulajdonosként kicsit bosszantó, amikor a vásárlások az utolsó pillanatban hiúsulnak meg, így pedig gyakorlatilag egy centiméterre a cél előtt esünk el a bevételtől. A jelenség elkerülésére többféle megoldással szoktak próbálkozni, több-kevesebb sikerrel. A kulcs azonban legtöbbször a vásárló fizetőképessége, amit nem igazán tudunk befolyásolni – hacsak nem azzal, hogy biztosítjuk számára a halasztott fizetési lehetőséget, amiben az IzzyPay könnyedén segíthet!

Mit jelent a kosárelhagyás?

A kosárelhagyás az, amikor a látogatók a webshopban majdnem végigviszik a vásárlási folyamatot, azonban az utolsó pillanatban, amikor a termékek kifizetésére kerülne sor, meggondolják magukat, és egyszerűen bezárják az oldalt.

Végigmentek a termékeken, betették a virtuális kosarukba azt, amit meg szerettek volna venni, rá is kattintottak a kosárra, hogy befejezzék a rendelést, azonban a fizetés előtt mégis megtorpannak, és végül nem vásárolnak.

Mi a kosárelhagyás oka?

A kosárelhagyásnak több oka lehet, de a legtöbb esetben a legkézenfekvőbb indok áll fenn: túl nagy a végösszeg, és úgy érzik, pillanatnyilag nem fér bele nekik a vásárlás.

Éppen ezért, csak elenyésző százalékban tudnak hatékonyak lenni a szokásosan alkalmazott technikák, mint például az emlékeztető e-mail küldése, az akciók, az ingyenes szállítás, a többféle fizetési lehetőség (utánvét, utalás, bankkártyás fizetés). Ezek egyike sem oldja meg ugyanis azt a problémát, miszerint a vevőnek most éppen nincs erre pénze.

IzzyPay: vásárolj most, fizess később!

Az IzzyPay megoldást jelenthet a kosárelhagyások igen nagy százalékára, ugyanis lehetővé teszi a vevőnek az azonnali vásárlást, halasztott fizetéssel. A vásárló leadja a rendelést, megkapja a termékeket, mintha már kifizette volna, ugyanakkor a számlát ráér később, két héten belül rendezni.

Miért hatékony ez? Azért, mert két hét elegendő idő ahhoz, hogy a jelenben levegye a majdani fizetés problémáját a válláról. A végösszeg így többé nem lesz akkora elrettentő erő!

A webshopoknak nem kell foglalkozni a vásárlás ellenértékének behajtásával: ők a sikeres rendelés után megkapják a pénzüket, így nem kell aggódniuk a késedelmes vagy elmaradt fizetések miatt, a vevővel az IzzyPay rendezi a számlát.

Ha szeretnéd kipróbálni az IzzyPay hatását a webshopod forgalmára, Próbáld ki bővítményünket!

Cikk megosztása